Presedintele Basescu a declarat, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru al Sanatatii de catre Raed Arafat, ca singura sa rugaminte este legata de legea sanatatii, spunand ca "s-a ratat in ianuarie", dar poate pina in decembrie se reuseste depunerea la Parlament.

"Domnule prim-ministru, domnilor ministri, domnule ministru al Sanatatii, ceremonia este foarte scurta, iar, de data aceasta, avand in vedere timpul scurt pana la alegeri, n-am decat o singura rugaminte la dumneavoastra, legea sanatatii. S-a ratat in ianuarie, poate pana in decembrie reusim sa o depunem la Parlament. In rest, va doresc mult succes si sa auzim numai de bine dupa alegeri", a spus Basescu, potrivit MEDIAFAX.

Raed Arafat a depus, miercuri, la Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Sanatatii, in fata sefului statului, cu mana pe Constitutie, el avand pe masa atat Biblia, cat si Coranul, la eveniment fiind prezenti membri ai Guvernului si consilieri prezindentiali.

Sulfina Barbu, despre Arafat: In sfarsit exista un ministru responsabil la MS

Pe masa pe care Arafat a semnat juramantul fusesera puse Constitutia, Biblia si Coranul.

Protocolul prevede obligativitatea ca cel care depune juramantul sa tina mana pe Constitutie in timpul citirii textului.

La inceputul ceremoniei, Traian Basescu i-a spus lui Arafat ca pe masa au fost puse Biblia si Coranul.

"Domnul ministru, aveti acolo si Biblia si Coranul, este optiunea dumneavoastra", a spus Basescu.

Arafat a citit juramantul cu mana pe Constitutie.

La finalul ceremoniei, Traian Basescu a dat mana cu ministrii prezenti si a avut un scurt dialog cu ministru de Finante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.