Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat ca nu il vede pe Victor Ponta premier si dupa alegerile din 9 decembrie.

"Eu nu-l vad pe Victor Ponta premier. Din cauza problemelor pe care si le-a creat singur. Stiind si atmosfera din PSD, pot sa dau ca 100% sigur acest lucru. Poti sa-l pui premier, dar patru ani nu va avea nicio usa deschisa la Bruxelles. Nici socialistii nu sunt incantati de plagiatul lui. Si ei isi dau seama ca e o povara ca imagine", a declarat Lazaroiu, potrivit realitatea.net.

De asemenea, consilierul prezidential considera ca Basescu are dreptul sa numeasca pe altcineva in functia de premier, nu este obligat sa-l aleaga pe Ponta.

"Ii dau dreptate lui Dan Voiculescu: 'Constitutia nu-l obliga pe presedinte sa desemneze persoana pe care noi o servim'. Asta a spus. E ceva, inseamna ca au citit Constitutia. A spus ca are dreptul sa numeasca pe altcineva. Litera Constitutiei asta e: partidul care a castigat majoritatea. USL e o alianta, nu-i un partid. Am mai avut povestea asta o data, cu Iohannis. Una e consultarea, a doua e desemnarea. Desemnarea e atributul presedintelui. Trebuie sa tina cont de rezultatul alegerilor, dar desemnarea o face presedintele. Consultarile alea nu sunt imperative. Nu vine o majoritate, spune ca 'Ti-l dam pe senatorul Voicu, altfel te suspendam'", a mai adaugat Lazaroiu.

Mai mult de atat, Sebastian Lazaroiu este de parere ca, din tabara PSD, Mircea Geoana poate fi o varianta mai buna decat Victor Ponta. Desi "a facut greseli", consilierul crede ca nu are problemele de credibilitate ale lui Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.