Presedintele Traian Basescu va avea joi o intalnire cu echipa de experti a FMI, condusa de seful misiunii Fondului in Romania, Erik de Vrijer, au declarat, marti, surse oficiale.

Conform surselor citate, intalnirea va avea loc joi, la ora 11.00, transmite MEDIAFAX.

Intalnirea sefului statului cu echipa FMI va avea loc dupa consultarile anuntate pentru miercuri intre presedintele Basescu si Guvern, la Cotroceni, la care premierul Victor Ponta a anuntat ca va merge singur. Una dintre temele acestor consultari anuntate de catre Presedintie este "acordul stand-by cu FMI si Comisia Europeana - stadiul implementarii masurilor structurale, in perspectiva inceperii noii misiuni comune a institutiilor financiare".

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca Guvernul este "foarte pregatit" pentru vizita FMI si ca mesajul transmis de pietele financiare, prin emisiunea de obligatiuni de 1,5 miliarde euro, a fost unul puternic si favorabil Romaniei, fiind posibila in continuare o scadere a randamentelor la sub 5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.