Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat ca propunerea PDL de reducere a cotei unice la 12% va avea acelasi curs precum promisiunea de majorare a salariilor profesorilor, precizand totodata ca o cota diferentiata nu ar face decat sa stimuleze evaziunea fiscala.

Intrebat cum vede propunerea PDL de reducere a cotei unice la 12%, dar si cea privind majorarea salariului minim la 850 de lei, Tariceanu a raspuns ca ambele masuri intra incategoria masurilor populiste.

"Ambele masuri sunt nerealiste si intra in categoria masurilor populiste si demagogice, tipice pentru campania electorala. Va aduc aminte ca PDL a fost cel care a promis cresterea salariilor profesorilor la alegerile parlamentare trecute cu 50% si ulterior salariile au fost micsorate cu 25%. Vreau sa subliniez ca propunerea cu reducerea cotei unice de impozitare face parte exact din aceeasi categorie. Cota unica se va reduce la fel cum au crescut salariile profesorilor in 2009", a declarat Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

Liderul deputatilor PNL a mai precizat ca in situatia in care PDL ar ajunge la guvernare cel mai probabil vor fi majorate impozitele.

"Mult mai probabil ca daca or sa ajunga la guvernare, ceea ce sper sa nu se intample, vor mari impozitele pentru ca sa poata sa faca fata constrangerilor bugetare de tot felul, mai ales cu slaba pricepere, cu slaba competenta de care au dat dovada cat au fost la guvernare. Pentru ca in Romania sa atragem investitii, pentru ca asta este probabil ideea care sta in spatele reducerii cotei unice de impozitare, e nevoie de cateva lucruri mult mai simple: sa reducem coruptia, sa terminam cu furturile, si sa facem o administratie care sa nu mai fie un calvar pentru investitori si pentru cetateni. Deci acestea sunt elementele esentiale care vor determina investitorii sa vina, lipsa coruptiei, lipsa furturilor si o administratie demna de o tara europeana", a mai afirmat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.