Deputatul PSD Mircia Giurgiu a intrat, marti, in greva foamei, in fata prefecturii Cluj, in semn de protest fata de decizia de vanzare a mai multor sedii ale sucursalelor Companiei Nationale a Imprimeriilor Coresi.

Potrivit realitatea.net, Giurgiu a declarat ca nu va manca si nu va bea nimic pana cand situatia nu va fi reanalizata.

"Am intrat, marti, in greva foamei, pentru a atrage atentia asupra a ceea ce s-a intamplat, luni, in sedinta Consiliului de Administratie al CNI Coresi, unde s-a aprobat vanzarea sediilor sucursalelor din mai multe orase, ceea ce va duce la distrugerea companiei. Nu este vorba de privatizare, ci doar de vanzarea sediilor, iar consecinta este ca peste patru sute de salariati din aceste sucursale isi pierd locurile de munca, iar utilajele vor fi vandute la fier vechi. Este o masura antisociala cu care nu sunt de acord. Sper ca problemele sa se rezolve cat mai repede, situatia sa fie reanalizata, pentru a nu sta in greva foamei o perioada mai indelungata. In aceasta perioada de greva foamei nu voi manca si nu voi bea nimic si voi veni zilnic in fata Prefecturii Cluj pana problemele se vor rezolva", a declarat deputatul.

De asemenea, Giurgiu a afirmat ca, in calitate de deputat, i-a solicitat premierului Victor Ponta sa analizeze activitatea directorului general interimar, Ilie Bogran Marius.

"Premierul a fost sesizat cu privire la comportamentul abuziv al noului director general interimar, Ilie Bogdan Marius, fata de salariati si liderii de sindicat, fiind preocupat numai de gasirea solutiilor legale pentru vanzarea sucursalelor din Cluj, Craiova, Oradea, dar si a sediului central din Bucuresti – Casa Presei Libere. Niciun moment nu s-a interesat de aducerea de noi comenzi si de dezvoltarea activitatii pentru bunul mers al companiei. Dimpotriva, a dispus reducerea numarului de salariati de la sediul central si de la sucursale si a angajat 12 persoane cu un salariu de 5.600 lei fiecare", a mai adaugat Giurgiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.