Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat, joi, dupa anuntarea propunerilor pentru conducerile Parchetului General si DNA, ca a "chibzuit" foarte bine alegerea celor doi candidati, precizand ca optiunile au fost extrem de restranse, din cauza numarului mic de candidati.

Potrivit MEDIAFAX, intrebata daca au existat "candidati exotici" si de ce nu si-au depus candidaturile mai multi procurori, inclusiv dintre cei cunoscuti, cu experienta foarte mare, Mona Pivniceru a raspuns: "Nu, la exotism nu am ajuns inca si sper sa nu ajungem".

In ce priveste numarul mic de candidati pentru functiile de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, ministrul Justitiei a spus ca a avut discutii cu procurorii din Parchetul General, din DNA si DIICOT, ca i-a indemnat sa candideze pentru aceste functii, asigurandu-i de transparenta procedurii.

Intrebata cum a colaborat cu comisia de analiza, Mona Pivniceru a raspuns: "Am colaborat extraordinar cu comisia de analiza, care a lucrat sub emblema confidentialitatii".

Cavaleri impotriva criminalitatii: Cine va conduce Parchetul General si DNA?

Intrebata despre calitatea de revolutionar a lui Tiberiu Nitu, propus pentru functia de procuror general al Romaniei, Mona Pivniceru a spus ca daca acesta avea un drept de la lege si putea sa-l valorifice si l-a si valorificat, "nu putem sa-i facem un aspect negativ pentru ca o lege ce a permis un drept a fost pusa in aplicare".

"Nu analizez eu gandurile legiuitorului ce a dat aceste drepturi", a precizat Mona Pivniceru.

Intrebata ce se va intampla in continuare, ministrul Justitiei a spus ca CSM va examina, sub forma avizului consultativ, iar propunerile vor pleca mai departe la presedintele Romaniei.

De asemenea, intrebata cum l-a propus pe procurorul Ioan Irimie la sefia DNA, in conditiile in care in 2005 a fost revocat dintr-o functie de sef al unei structuri teritoriale a Directiei din cauza managementului defectuos, Pivniceru a raspuns: "Domnul Irimie a parcurs toate stadiile unui procuror de DNA si are o viziune larga, inclusiv a activitatii teritoriale a acestei structuri, lucru pe care celalalt candidat care figura pe lista, Claudiu Dumitrescu, nu-l avea".

Citeste si:
Ministrul Justiţiei: Eliminarea pensiilor de serviciu nu este posibilă
Ministrul Justiţiei:...

Citeste si: Cezar Preda: Presedintele decide daca Nitu si Irimie sunt cele mai potrivite persoane


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.