Presedintele PE, Martin Schulz, a declarat, miercuri, in Parlament, ca felicita Romania pentru ca a transpus toate instrumentele Schengen si pentru progresele inregistrate la controlul la frontiere si a aratat ca PE se va angaja intr-o mai buna integrare a tarii noastre in UE.

Potrivit MEDIAFAX, Schulz a afirmat ca PE a fost un sustinator al aderarii Romaniei in UE, desi au existat voci care nu sustineau aceasta idee si ca PE s-a pronuntat in favoarea primirii tarii noastre in Schengen.

"Cunoasteti ca PE, in rezolutia sa din 13 octombrie 2011, s-a pronuntat in favoarea primirii dumneavoastra in spatiul Schengen. Romania, vreau sa subliniez, a transpus toate instrumentele Schengen si as dori sa va felicit pentru progresele inregistrate in domeniul controlului la frontiera", a spus Martin Schulz in fata parlamentarilor romani.

El a adaugat ca Romania supravegheaza o mare parte din frontierele exterioare si are granite cu Serbia, Ucraina, R.Moldova si Marea Neagra.

"Este bine ca cetatenii sa vada ca aceste lucruri sunt luate foarte in serios. PE se va angaja intr-o mai buna integrare a tarii dumneavoastra in UE", a adaugat Schulz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.