Presedintele PE, Martin Schulz, a declarat, miercuri, ca suspendarea a trei dintre cele mai importante programe operationale ale Romaniei demonstreaza ca procesul de reforma si lupta impotriva coruptiei nu au fost finalizate.

"Ma cunoasteti ca prieten al Romaniei si cred ca cei mai multi dintre dumneavoastra ma cunosc ca fiind si un om foarte sincer. Zilele acestea ajung la Bucuresti trei scrisori din partea Comisiei Europene prin care guvernului Romaniei i se aduce la cunostinta faptul ca trei dintre cele mai importante programe operationale cu fonduri europene vor fi suspendate. Aceasta decizie se ia ca urmare a gravelor deficiente inregistrate in procesul de acordare a contractelor de licitatie publica si de administrare a acestora", a declarat Schulz, in alocutiunea sustinuta in fata plenului reunit al Parlamentului Romaniei.

De asemenea, potrivit realitatea.net, presedintele PE a precizat ca aceasta veste este "foarte greu de digerat", dar este o dovada a faptului ca procesul de reforma si lupta impotriva coruptiei nu au fost finalizate.

"La fel nici lupta impotriva coruptiei nu a fost finalizata. Dar vreau sa va asigur ca nu sunteti singuri in aceasta lupta. Pe dumneavoastra parlamentarii, dumneavoastra membrii ai guvernului, institutiile UE, PE va sustin", a mai adaugat Schulz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.