Presedintele PE, Martin Schulz, a discutat cu presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, vicepresedintele Senatului, Petru Filip, membrii Comisiilor de Afaceri Europene si o parte a europarlamentarilor despre instabilitatea institutionala si independenta justitiei.

Potrivit MEDIAFAX, un alt subiect al discutiilor a fost cadrul financiar multianual.

Discutiile s-au desfasurat cu usile inchise.

Presa a avut acces doar la inceputul discutiei, care a fost deschisa de catre presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Martin Schulz este inaltul nostru oaspete. Este o deosebita onoare sa-l avem astazi alaturi de noi, fiind una dintre personalitatile politice ale UE. Alaturi sunt colegi din Comisiile de afaceri europene din cele doua Camere, o parte din europarlamentari. Martin Schulz, a carui personalitate o cunoasteti foarte bine, si-a exprimat dorinta sa discute cateva teme de interes comun - instabilitatea institutionala, independenta justitiei, nu in ultimul rand, cadrul financiar multianual", a spus Zgonea.

El l-a informat pe Martin Schulz despre faptul ca parlamentarii romani continua implementarea strategiei de reforma a sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei, despre care a spus ca reprezinta prioritati majore ale tuturor grupurilor parlamentare.

"Vreau sa subliniez ca este necesar sa se asigure instrumentele financiare necesare corespunzatoare pentru a putea sa realizam impreuna obiectivele ambitioase din strategia europeana 2020. Va multumesc in numele colegilor senatori si deputati pentru sprijinul pe care il acordati Romaniei, pentru sustinerea dumneavoastra politica si va asiguram de tot sprijinul nostru, ca parlament national - fie Senat, fie Camera - pentru indeplinirea obiectivelor mandatului dumneavoastra de presedinte al Parlamentului European", a mai spus Zgonea.

Presedintele Camerei a precizat ca la nivelul Parlamentului roman este apreciata in mod deosebit preocuparea lui Martin Schulz de a promova cooperarea dintre Parlamentul European si parlamentele nationale.

"Salut aceasta abordare constructiva care este o oportunitate pentru Romania ca parlamentarismul sa fie cat mai aproape de cetateni si mai aproape de procesul decizional din Uniunea Europeana", a spus Zgonea.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, sustine, miercuri, o alocutiune in fata plenului reunit al Parlamentului Romaniei, urmand sa primeasca distinctia Colanul Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.