Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a declarat ca votul din Senat in cazul Mircea Diaconu arata o situatie inacceptabila pentru un stat de drept, senatori care nu respecta o decizie judecatoreasca irevocabila si incalca Constitutia.

"Constitutia prevede la articolul 70, alineatul 2, incetarea calitatii de deputat sau de senator, intre altele, in caz de incompatibilitate. Iar starea de incompatibilitate a senatorului Diaconu a fost stabilita irevocabil prin decizia din 19 iunie 2012 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Senatul nu avea de ce sa voteze daca aplica sau nu o decizie a Inaltei Curti, ci doar trebuia sa ia act de aceasta. Senatorii USL au incalcat din nou, astazi, separatia puterilor in stat", a declarat Macovei, potrivit realitatea.net.

Mircea Diaconu ramane senator. Plenul a respins solicitarea de incetare a mandatului

De asemenea, europarlamentarul precizeaza ca senatorii, alaturi de deputati, sunt trimisi in Parlament pentru a face legi care trebuie sa fie respectate de toti.

"Multi dintre ei ne-au demonstrat, astazi, ca sunt primii care incalca legea si deciziile irevocabile ale justitiei. Ei sunt cei care, in numele nostru, intorc spatele regulilor democratice si continua sa ne duca spre marginea Uniunii Europene", a mai adaugat Macovei.

Citeste si: Diaconu: Senatul si-a "asumat culpa" privind incompatibilitatea mea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.