Pentru a se asigura ca niciunul dintre candidatii PP-DD nu va pleca la un alt partid dupa alegerile parlamentare, Dan Diaconescu i-a obligat pe toti sa semneze un contract cu o clauza de penalizare uriasa.

Potrivit gandul.info, avocatul lui Diaconescu, Daniel Fenechiu, a afirmat ca fiecare candidat PP-DD pentru un post de senator sau deputat va semna un pact comisoriu potrivit caruia, odata ales, parlamentarul va trebui sa plateasca 2 milioane de euro daca va parasi partidul in favoarea altei formatiuni politice.

"Se activeaza numai daca respectivul candidat odata ales parlamentar isi da demisia din partid sau din grupul parlamentar sau este exclus pentru ca a incalcat statutul. Juridic, aceasta conventie este un pact comisoriu, adica o sanctiune fara interventia instantei. In momentul in care prevederile sunt incalcate investesc acest pact cu fomula executorie. Functioneaza ca un contract civil", a precizat avocatul Daniel Fenechiu.

De asemenea, secretarul general al PP-DD, Liviu Robert Neagu, a declarat pentru gandul.info ca suma a fost stabilita mai mult simbolic.

"Suma a fost stabilita mai mult simbolic. Nu a existat o analiza pentru aceasta suma. Am primit aceasta propunere din teritoriu si cei din teritoriu ne-au spus ca puteam pune orice suma si 20 de milioane de euro. Niciunul din cei care candideaza nu iau in calcul ca vor parasi echipa dupa alegeri. Este un gest moral, un gest de atasament fata de partid", a explicat Liviu Neagu.

Totusi, nu toti candicatii PP-DD sunt de acord cu aceasta masura. Senatorul Marius Necula-Gerard, "transferat" de la PDL la PP-DD pe 29 octombrie, a declarat ca nu a fost instiintat ca trebuie sa semneze un asemenea domcument.

"Si daca ai semnat? Ce? Oricine poate semna un document ca nu pleaca de la un partid la altul. Constitutional, o clauza sau un contract nu poate sa incalce legile. Constitutional, poti sa treci de la un partid la altul fara probleme indiferent de ce clauze semnezi. Apoi angajamentele financiare nu tin de obligatii morale", a afirmat Necula.

Citeste si:
Candidații propuși la CCR vor fi audiați în Comisia juridică
Candidații propuși la CCR vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.