Victor Ponta a declarat ca, desi USL a dorit sa stabileasca un sistem electoral nou si corect, PDL s-a opus unei asemenea schimbari.

"In 2013 trebuie sa stabilim un sistem electoral corect. Sistemul electoral actual este un sistem incorect, care da multe greseli si rezultate ciudate, ca sa spun asa, si este un sistem electoral pe care PDL l-a criticat si pe care l-a tinut in viata, pentru ca anul acesta noi am vrut sa schimbam sistemul electoral si PDL nu a vrut sa-l schimbe, s-au dus la judecatorii lor de la Curtea Constitutionala si au spus ca nu e constitutional. Dar de ce e constitutional sa se aleaga uninominal primarul sau presedintele de CJ si nu e constitutional sa se alega deputatul?", a declarat Pomnta, potrivit adevarul.ro.

De asemenea, premierul a aratat ca este vina PDL ca alegerile se desfasoara in actualul sistem electoral.

"Acuma - ca nu le place, ca de ce merge domnul Antonescu la Teleorman, de ce merg eu la Gorj? Domnul Blaga mai avea putin si iesea din harta tarii, candida in Serbia. Doamna Udrea - pe la Cernauti. Mi se pare absolut ridicola aceasta discutie", a mai adaugat Ponta.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, si-a depus, vineri, la Biroul Electoral Judetean (BEJ) Timis, candidatura pentru Senat in Colegiul 3 Sannicolau Mare, alaturi de ceilalti 13 candidati ai ARD Timis, el spunand ca echipa isi propune sa obtina "un rezultat dintre cele mai bune din tara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.