Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca a decis sa candideze la Senat intr-un colegiu din Teleorman dintr-un calcul pragmatic, impus de actuala legislatie electorala, care priveste maximizarea numarului de mandate.

"Am spus ca intentionez (sa candidez la Bucuresti, n.r.), intre timp, in conditiile acestei legi - nu in ce ma priveste, ci in ce priveste maximizarea numarului de mandate in general si peisajul general al alegerilor - am luat o alta optiune", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a explicat ca, fiind vorba despre un presedinte de partid, a trebuit sa se ia in calcul nu doar interesele sale de candidat, ci interesele in ansamblu ale USL.

"In cazul unui presedinte de partid trebuie sa intre in calcul nu doar interesele sale strict in calitate de candidat, ci ansamblul constructiei politice din care face parte - si in sensul acesta avem o lege electorala in vigoare care necesita calcule extrem de complicate", a spus Antonescu.

Ponta: Teleormanenii sunt mandri. e extraordinar ca viitorul presedinte sa candideze la ei

El a precizat ca va candida la Senat la Teleorman si a subliniat ca este dreptul fiecarei formatiuni politice, alianta, partid sau candidat sa deci intr-o competitie electorala unde candideaza.

Antonescu a criticat PDL pentru faptul ca a contestat la CC Legea initiata de el si de Victor Ponta privind uninominalul pur, apreciind ca actuala legislatie este "complicata si adesea perversa".

"Nu e vina noastra ca avem o lege electorala complicata si adesea perversa. In sensul acesta este obligatia pragmatica de a face toate calculele referitor nu doar la un candidat", a mai spus Antonescu.

El a precizat ca ar fi putut candida in orice colegiu din Romania, cu exceptia celor din judetele Harghita si Covasna.

Citeste si: Dragnea: Prin candidatura la Teleorman, Antonescu se intoarce la prima dragoste


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.