Victor Ponta a declarat, vineri, in timpul sedintei de Guvern, ca autoritatile locale trebuie sa se pregateasca din timp pentru venirea iernii.

"As dori, alaturi de toti cei care au atributii in domeniu, sa ne pregatim din timp. Sa nu asteptam sa se blocheze drumuri, dupa care sa incepem sa ne mobilizam. De marti, la Ministerul Transporturilor incepe sa activeze Comandamentul de iarna si va activa si va ramane in actiune pana in primavara. Primul lucru care mi-as dori sa se schimbe incepand din acest an, sa devina o practica: va rog sa prezentati o harta a drumurilor care se afla in mod traditional in pericol de a fi blocate in cazul precipitatiilor. S-o transmiteti autoritatilor locale, ISU, prefecturi", a declarat Ponta, potrivit realitatea.net.

De asemenea, premierul a afirmat ca vrea, ca in aceasta iarna, sa nu mai existe situatii in care masini sau trenuri se blocheaza sau sate care sunt izolate saptamani intregi.

"Vreau sa va rog sa-mi prezentati si astazi modul de colaborare si coordonare cu celelalte institutii ale statului, in primul rand Politia. Vreau sa fim mult mai prompti in a lua masuri de oprire a circulatiei, nu dupa ce raman masinile blocate oprim circulatia... Va dau autoritatea sa inchideti acele drumuri in special pentru camioane, dar si pentru autoturisme. Va rog sa discutam din timp si cu CFR-ul. Nu as vrea sa mai aud de trenuri care stau 2-3 zile in campie... Aici e o problema de cine ia decizia. Eu iau decizia, eu raspund si public, si electoral. Cer autoritatilor locale si prefecturilor sa aveti utilajele pregatite. Nu mai vreau sa aud scuze si explicatii dupa ce se intampla lucrurile. Iarna chiar nu e ca vara. Nu vreau sa-l aflam de la TV dupa ce constatam ca sunt localitati izolate sau drumuri blocate. Mai spun un lucru, e important si in mod sigur fiecare om se va implica... Dar povestea ca "sa dea oamenii cu lopata..." e o poveste. Sunt situatii in care de aia suntem stat, de aia incasam taxe si impozite, de aia avem autoritati, institutii, sefi, ca sa nu le spunem oamenilor sa dea ei cu lopata. O sa dea si ei cu lopata, dar nu pot da cu lopata 2 m de zapada. Asta e atributia noastra. Sunt convins ca nu o sa putem nici sa oprim iarna, nici sa rezolvam toate problemele, dar putem sa prevenim foarte multe dintre ele", mai adaugat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.