Presedintele Basescu si-a exprimat, joi, de ziua Armatei Romaniei, convingerea ca aceasta institutie " isi va onora intotdeauna traditia, menirea si misiunea".

Presedintele nu a participat la manifestarile de ziua Armatei, el fiind reprezentat de catre consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu (la Bucuresti) si Iulian Fota (la Carei).

In mesajul adresat militarilor, presedintele le spune ca se "bucura" pentru ca acestia au inteles ca "nu se poate dobandi gloria numai prin meritele stramosesti", ci si prin "construirea unei armate profesioniste, cu adevarat moderna, formata din unitati flexibile si cu efective reduse, apte pentru reactii rapide, adecvate situatiilor de criza".

"M-am intalnit adeseori cu dumneavoastra in unitati militare si in teatrele de operatii si stiu ca va doriti standardele armatelor statelor membre NATO si sustinerea reformei cu resurse financiare corespunzatoare. Va inteleg speranta, va admir rabdarea si va asigur de intregul sprijin al comandantului fortelor armate pentru realizarea reformei pe care o derulati in momentul de fata", se spune in mesajul prezidential.

Presedintele remarca faptul ca participarea armatei nationale la misiuni externe, sub egida ONU, NATO, UE "a contribuit la sporirea considerabila a prestigiului international" al tarii, militarii fiind "cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.