Rusii, dezamagiti de Vladimir Putin. CE a lansat o noua pocedura de infringement imptoriva Romaniei. Musulmanii din Romania se pregatesc de Kurban Bayram.

International

Rusii, dezamagiti de catre presedintele Vladimir Putin si in general de ansamblul clasei politice din tara, cred tot mai mult intr-o schimbare a puterii prin presiunea strazii, releva un studiu sociologic publicat miercuri.

Comisia Europeana a propus, miercuri, crearea unui fond european pentru ajutorarea cu alimente, imbracaminte si produse de igiena a celor circa 40 milioane de saraci din UE, suma care ar urma sa fie alocata pentru perioada 2014-2020 fiind de 2,5 miliarde de euro.

Fiica Iuliei Timosenko, fost premier si opozanta ucraineana care ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, a declarat miercuri ca viitoarele alegeri ar putea conduce la instaurarea "unei dictaturi" in Ucraina.

Business

CE a lansat o noua procedura de infringement impotriva Romaniei, solicitand modificarea legislatiei antrepozitelor fiscale, intrucat produsele accizabile provenite din alte state UE nu pot fi detinute in antrepozite si, implicit, nu beneficiaza de facilitatile oferite de regimul suspensiv de accize.

Grecia a obtinut prelungirea cu doi ani a termenului de aplicare a masurilor de austeritate si de indeplinire a tintelor bugetare, a declarat miercuri ministrul elen de Finante Yannis Stournaras.

Wall Street a inceput tranzactiile de miercuri in crestere, sustinuta de optimismul privind imbunatatirea activitatilor in industria chineza si pe piata imobiliara americana, dar si de rezultate peste asteptari raportate de companii precum Facebook, ale carei titluri sunt in urcare cu 22%.

Guvernul a mandatat Ministerul Finantelor sa lanseze o noua emisiune de euroobligatiuni pe pietele externe de capital, in suma de minimum 500 milioane euro si maximum 1,5 miliarde euro, valoare care va fi stabilita in functie de conditiile de piata.

Actiunile marilor companii europene au incheiat tranzactiile de miercuri in crestere, sustinute de actiuni ale unor companii din sectorul tehnologiei, care au compensat informatii economice negative din zona euro

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Social

Cel mai mare tarc destinat ursilor din rezervatia de la Zarnesti, unde a fost amenajat si primul observator subteran destinat vizitatorilor care vor sa vada ursii de la distanta mica chiar din interiorul habitatului lor natural a fost inaugurat, miercuri, de asociatia "Milioane de prieteni" Brasov.

Musulmanii din Romania, asemenea intregii lumi islamice, vor celebra, incepand de joi, timp de patru zile, una dintre cele mai mari sarbatori din calendarul islamic - Kurban Bayram (Sarbatoarea Sacrificiului)

O fetita de cinci ani a cazut, miercuri seara, intr-o canalizare din orasul Medgidia, judetul Constanta, la ora transmiterii acestei stiri pompierii indreptandu-se spre locul incidentului, pentru salvarea copilei.

Peste 5.000 de oameni, dintre care multi veniti inca de la ora 2.00 noaptea, s-au adunat in jurul Catedralei Patriarhale din Capitala, miercuri, in prima zi a a sarbatorilor inchinate Sfantului Dimitrie cel Nou, pentru care au fost aduse la Bucuresti, in premiera, moaste ale Sfantului Nectarie.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Peste 320.000 de romani, in majoritate barbati, isi vor sarbatori ziua numelui vineri, 26 octombrie, cu ocazia Sfantului Dimitrie, informeaza Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.