Prim-vicepresedintele PDL, Dorin Florea, a anuntat, luni, ca Biroul Permanent al democrat-liberalilor a mentinut avizul de respingere a 24 de candidati la parlamentare, de pe listele ARD, primit de acestia anterior de la Comisia de etica.

"La nivelul de mediocritate, la nivelul de isterie care caracterizeaza Romania este absolut necesar ca fiecare partid responsabil sa isi faca analiza candidatilor. O face PDL-ul de ani buni, a gresit si in trecut de cateva ori, sa speram ca acum va gresi mai putin. In Romania, candidaturile nu mai trebuie sa fie un circ sau apanajul, sa zicem, unor oameni care cred ca Romania poate ajunge orice. Au fost 24 de persoane luate in calcul in diverse colegii. Din patru sute si ceva de candidati cred ca trebuie felicitate organizatiile teritoriale pentru ca totusi si-au filtrat oamenii care trebuie sa fie mandatati pentru un nou ciclu parlamentar. A ramas, daca nu ma insel, ca vreo opt contestatii sa fie judecate fata in fata cu persoanele respective. Organizatiile respective trebuie sa vina, incepand de astazi dupa-amiaza si continuand in urmatoarele doua zile, sa sustina punctele de vedere impreuna cu candidatii respectivi. Nu cred ca trebuie sa fie nicio suparare pentru absolut nimeni. Eu cred ca totusi au castigat un punct important pentru ca au tinut cont si nu a fost cazul sa ne solicite foarte mult atentia", a declarat Florea, potrivit realitatea.net.

Prim-vicepresedintele PDL a mai afirmat ca cele 24 de persoane au fost respinse deoarece s-a considerat ca nu "intrunesc toate criteriile de integritate convenite in cadrul ARD".

"Un om care a gresit in fata electoratului si un om care isi pune interesul personal mai presus de ceea ce inseamna Romania astazi cred nu are ce sa caute pe liste. (...) Intr-o perioada dificila, in care credibilitatea lumii politice este foarte scazuta, mi se pare absolut corect ca milosteniile sa se intample in alte parti. La partide si intr-o Romanie care asteapta refacerea clasei politice mi se pare corect si responsabil sa-i analizezi si sa-i judeci dupa cum i-ar judeca si omul. Deci ARD a stabilit, suplimentar fata de prevederile Statutului PDL, anumite criterii, care trebuie avute in vedere pentru ca persoanele care candideaza sa fie mult mai credibile, pentru a reface imaginea politicii in Romania, a Parlamentului in special", a mai adaugat Florea.

Citeste si:
Candidații propuși la CCR vor fi audiați în Comisia juridică
Candidații propuși la CCR vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.