Guvernul a decis constituirea unui consiliu care sa stabileasca pozitia Romaniei in negocierile din UE privind bugetul 2014-2020, in care nu sunt inclusi membri ai Presedintiei.

Consiliul va fi format din primul-ministru, toti ministrii cu exceptia celui al Apararii, precum si presedintii Comisiei Nationale de Prognoza si Institutului National de Statistica, conform unei hotarari aprobate recent de Guvern.

"In functie de necesitatea colaborarii cu alte autoritati sau institutii publice si cu mediul academic, coordonatorul grupului de lucru tehnic poate solicita participarea acestora, in calitate de invitati, la activitatile grupului de lucru tehnic. In cazul in care contributia unei autoritati sau institutii publice este relevanta si necesara, coordonatorul grupului de lucru tehnic poate solicita respectivei autoritati sau institutii publice desemnarea unui reprezentant in cadrul grupului de lucru tehnic", se arata in actul normativ, potrivit MEDIAFAX.

Consiliul are ca atributii analizarea propunerilor formulate in plan national si european, actualizarea constanta a prioritatilor Romaniei si a pozitiei nationale in vederea finalizarii negocierilor pentru bugetul 2014-2020 si consultarea cu alte state membre inclusiv prin participarea la "reuniuni formale sau informale" pe aceasta tema organizate in Romania "sau in strainatate", astfel incat sa fie formulata o "pozitie unica si coerenta" in discutiile cu alte state membre, in afara sau in cadrul negocierilor UE.

Obiectivul Consiliului este stabilirea mandatului la nivelul Consiliului afacerilor generale privind negocierea si formularea pozitiei Romaniei in contextul finalizarii negocierilor legate de Cadrul Financiar Multianual si cu privire la negocierea sumelor ce vor fi alocate in viitorul exercittu bugetar al Uniunii Europene 2014-2020.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.