Fostul premier Emil Boc a declarat, joi, ca Victor Ponta nu este in masura sa-i dea lectii presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, privind implicarea in campaniile electorale.

"Primul ministru nu este in masura sa-i dea lectii presedintelui Comisiei Europene, din acest punct de vedere Guvernul Romaniei mai are multe scandente in raport cu Comisia Europeana si nu cred ca poate fi intr-o asemenea ipostaza atata vreme cat are atat de multe scadente la Mecanismul de Verificare si Cooperare pe justitie sau la alte capitole", a declarat Boc, potrivit realitatea.net.

"In privinta campaniilor electorale, Uniunea Europeana are reguli foarte clare si precise si nu are nevoie de sfaturile lui Victor Ponta. Presedintele Comisiei Europene si fiecare comisar in parte stiu ce regulamente europene existe si ce au de facut in toate perioadele de mandat, inclusiv in perioadele electorale", a mai adaugat fostul premier.

Afirmatiile lui Emil Boc vin in urma unor speculatii din presa potrivit carora, in timpul intalnirii de miercuri dintre Barroso si Ponta, premierul i-ar fi inmanat o scrisoare ce contine o lista cu opt cerinte, printre care si o solicitare in ceea ce priveste neimplicarea Comisiei in campania electorala din Romania.

Conform rtv.net, cele opt cerinte sunt:

1. Deblocarea platilor la fondurile europene
2. Sprijin pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen
3. Mentinerea nivelului fondurilor europene pentru Romania
4. Sprijinirea eforturilor Romaniei si Frantei pentru acceptarea, la nivel european, a responsabilitatii legate de problema integrarii romilor
5. Suplimentarea fondurilor oferite pentru parteneriatul estic
6. Sprijin din partea Comisiei pentru modificarea legislatiei cu privire la nimirile in Justitie
7. Asigurarea sprijinului activ al Comisiei pentru desfiintarea restrictiilor pe piata muncii din UE pentru romani
8. Neimplicarea Comisiei si a comisarilor in campania electorala din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.