Ancheta penala la ARMAP. Victor Ponta pleaca la Belgrad. Basescu l-a primit pe presexdintele Georgiei. Guvernul bulgar sprijina refugiatii.

Social

DIICOT informeza ca joi dimineata au loc 56 de perchezitii domiciliare si la sediile unor societati din Iasi, Bacau, Prahova, Bistrita Nasaud si Constanta, care comercializau ilegal produse petroliere, 35 de persoane urmand a fi duse la audieri.

Corpul de control al premierului va sesiza organele de urmarire penala asupra activitatii fostei conduceri a Autoritatii de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice, pe care o acuza de faptul ca a acoperit nereguli la Primaria sectorului 3, Metrorex, Primaria Targu Mures si CJ Galati.

Politica

Presedintele Traian Basescu l-a primit, joi dimineata, la Palatul Cotroceni, pe liderul georgian Mihail Saakasvili, cu care a glumit pe tema alegerilor pierdute de formatiunea acestuia, afirmand ca pot plange impreuna pentru ca fiecare dintre ei a ramas in opozitie fata de guvern.

Premierul Victor Ponta va pleca, joi, la Belgrad, unde se va intalni cu omologul sau sarb, Ivica Dacic, informeaza Guvernul.

Ministrul Justitiei, Mona Pivncieru, a prezentat, miercuri, o intalnire de lucru cu Viviane Reding, vicepresedintele Comisiei Europene si Comisar European pentru Justitie, dificultatile legate de punerea in aplicare a noilor Coduri si solutiile avute in vedere pentru inlaturarea acestora.

Business

Cei doi mari producatori de gaze, Romgaz si OMV Petrom, si-au dat acordul de principiu, fata de autoritatile statului, ca pe perioada liberalizarii preturilor, sa nu exporte gaze. Romgaz si Petrom s-au angajat sa nu vanda in afara, chiar daca exportul va fi posibil din punct de vedere legislativ si tehnic, au declarat pentru HotNews surse guvernamentale.

Economia Chinei a incetinit in trimestrul al treilea, cu un avans de 7,4%, minimul ultimelor 15 trimestre, insa, potrivit analistilor, datele lunare din septembrie indica o accelerare a activitatii si limiteaza urgenta unor noi masuri de stimulare a activitatii economice, potrivit MarketWatch.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

International

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat, miercuri, la o intalnire cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, ca Uniunea asigura maghiarilor din Ardeal o sustinere politica stabila, comunitatea beneficiind si de o reprezentare parlamentara puternica.

Guvernul bulgar a acordat, miercuri, o finantare de 100.000 de euro in scopul construirii unei tabere pentru 1.000 de refugiati, in apropierea frontierei bulgaro-turce, in vederea gazduirii refugiatilor sirieni, informeaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.