Premierul polonez, Donald Tusk, i-a avertizat pe delegatii PPE aflati la Palatul Parlamentului, ca si Nicolae Ceausescu "tinea discursuri lungi in acest loc", liderul de la Varsovia cerandu-le popularilor, in acelasi timp, sa nu mai accepte ipocrizia unora dintre politicieni. 

"Ma uit la acest edificiu si ma gandesc ca si lui Nicolae Ceausescu ii placea sa tina discursuri deosebit de lungi in acest loc. Ii facea probabil pe oameni sa fie deosebit de iritati din acest motiv si va aduc aminte ca a avut un final trist al carierei lui politice, dar si al lui personal. De aceea, eu vreau sa fiu foarte scurt", a afirmat Tusk la inceputul discursului sau, transmite MEDIAFAX.

Sesiunea de discursuri de la Congresul PPE de miercuri dupa-amiaza a acumulat o intarziere de cel putin o ora, in conditiile in care vorbitorii au depasit timpul alocat.

Congresul PPE vs mitingul USL: Cele mai importante declaratii ale zilei de miercuri

Totodata, Tusk le-a cerut delegatilor populari prezenti la Congresul PPE sa fie atenti sa nu cada in capcana "ipocriziei politice" care rezida in sloganul "Mai multa Europa" adoptat de familia popularilor.

"Ipocrizia este atunci cand un politician spune la Bucuresti «Mai multa Europa», iar acelasi politician spune, a doua zi, la Bruxelles, ca UE are nevoie de un buget european mai mic. Ipocrizia apare, de asemenea, atunci cand politicianul spune «Mai multa Europa», iar apoi ca nu e nevoie de a avea o Europa integrata, care sa nu se imparta in Zona euro si Zona noilor membri. Ipocrizia este si atunci cand aici, la Bucuresti, acelasi politician spune «Mai multa Europa», iar apoi a doua zi afirma ca nu toate statele europene ar trebui sa fie in Schengen (...) Deci nu trebuie ca acest slogan sa fie unul gol", a spus Tusk.

El a aratat ca popularii nu trebuie sa fie ridiculizati pentru ca s-au unit sub un slogan golit de continut.

"Aveti o influenta asupra liderilor dumneavoastra, depinde de dumneavoastra sa le cereti ca Europa sa nu fie dominata de ipocrizie. Sunt convins ca dumneavoastra puteti sa impiedicati acest scenariu. Sloganul trebuie sa fie «Mai multa Europa», dar niciodata «Mai multa ipocrizie»", a afirmat Donald Tusk, potrivit traducerii in limba romana din poloneza.

Citeste si:
Joe Biden a cerut Congresului alte 20 miliarde de dolari pentru...
Joe Biden a cerut Congresului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.