Premierul Victor Ponta considera ca adversarii politici de la PDL ar putea discuta si despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen cu prim-ministrii care participa la congresul Partidului Popular European, astfel incat dreptul tarii de accedere la acest spatiu sa fie recunoscut.
"Cred ca discutiile de astazi ale colegilor, adversarilor nostri politici de la PDL, in cadrul PPE ar putea sa priveasca si problema accesului in spatiul Schengen. Ar fi important pentru poporul roman ca astazi, la congresul PPE, sa aflam ca si PPE, si prim-ministrii care reprezinta PPE recunosc capacitatea si dreptul Romaniei de a intra in spatiul Schengen", a spus Ponta, in sedinta de miercuri a Guvernului, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca, in cadrul intalnirii pe care o va avea cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, va solicita un calendar clar pentru accesul Romaniei la spatiul Schengen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.