Conducerea PNL a decis sa recomande sanctionarea lui Cristian Boureanu dupa ce acesta acuzase conducerea partidului de colaborare cu PSD. Mona Musca, Valeriu Stoica si Theodor Stolojan au scapat deocamdata.

Liderii liberali au dezbatut ieri, mai bine de trei ore, situatia rebelilor din partid. Daca in legatura cu Musca si Stoica nu s-a luat inca o decizie, in cazul lui Boureanu, Comitetul Executiv al partidului a votat cu 20 de voturi pentru, unul impotriva si doua abtineri ca acesta sa fie sanctionat pentru afirmatiile facute cu o saptamina in urma la Conferinta Municipala a organizatiei PNL Bucuresti. Votul impotriva a venit din partea deputatului Raluca Turcan, iar abtinerile au apartinut celui in cauza si liderului senatorilor liberali din Senat, Puiu Hasotti. Acesta si-a motivat abtinerea prin faptul ca decizia i s-a parut "prea soft", el cerind ca Boureanu sa fie sanctionat direct, iar sanctiunea sa fie hotarita chiar la acea sedinta.

Boureanu, trimis dupa dovezi

Potrivit presedintelui PNL Calin Popescu Tariceanu, sanctiunea care va fi aplicata va fi stabilita de organizatia din care cel sanctionat face parte. "Cind asemenea declaratii se fac in public, pentru deliciul presei sau pentru imaginea personala, cei in cauza vor fi sanctionati. I-am cerut domnului Boureanu dovezile in baza carora a facut acele declaratii in sedinta PNL Bucuresti. Nu a putut sa le ofere, iar acum urmeaza sa vedem cum va fi sanctionat de organizatia din care face parte", a declarat Tariceanu. Surse din conducerea PNL ne-au declarat ca, de fapt, Boureanu a spus ca va divulga numele celor care au negociat cu PSD doar lui Tariceanu in particular, nicidecum in plenul sedintei. Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, spune ca, cel mai probabil, deputatul rasculat va fi sanctionat prin avertisment, insa daca mai continua cu astfel de declaratii pina la Delegatia Permanenta, care va avea loc peste doua saptamini, la acea sedinta s-ar putea hotari sanctiuni mai drastice.

Stolojan este ocolit

Intrebat despre declaratiile pe care Theodor Stolojan le-a facut la Piatra-Neamt in acest sfirsit de saptamina, Orban spune ca acesta nu are de ce sa fie sanctionat. "Mi s-a parut ca domnul Stolojan a fost mai mult sfatos. Cred ca a avut o declaratie echilibrata", a conchis el.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.