Premierul Calin Popescu Tariceanu a raspuns ieri criticilor lansate de Theodor Stolojan, care spusese ca PNL merge intr-o directie gresita.

"Sigur ca intotdeauna este foarte usor cand stai deoparte si critici. Este mai greu cand esti la carma", a spus presedintele PNL. Tariceanu nu s-a rezumat doar la a-i reprosa predecesorului sau la sefia PNL ca nu se implica in activitatea partidului, ci a lansat si o provocare in directia consilierului prezidential. El i-a transmis lui Stolojan, prin intermediul presei, de la Barcelona, ca ar fi "interesat si interesant" sa-si faca publice si propunerile, nu doar criticile. Tariceanu nu a uitat sa taxeze nici criticile lui Stolojan referitoare la atacul pe care il lanseaza unii membri ai PNL la adresa partenerilor de Alianta si al presedintelui Traian Basescu. Dupa cum era de asteptat, Tariceanu a dat vina pe ceilalti, lansand aceleasi acuzatii potrivit carora PD incearca sa-si faca imagine pe spatele Guvernului.

"Stim cu totii ca intr-o coalitie este mult mai usor sa apara anumite situatii de tensiune, cand unul din participanti incearca sa-si faca de fapt capital politic. Asta e viata intr-o coalitie. Nu ne cereti ca o coalitie sa functioneze la fel de dulce si de lin ca un partid", a spus primul-ministru. El a adaugat insa ca, dupa un an de guvernare, Coalitia aflata la guvernare "a functionat si functioneaza bine pe problemele esentiale". Prezent la reinscaunarea lui Gheorghe Stefan in fruntea filialei PNL Neamt, Theodor Stolojan a criticat partidul al carui presedinte a fost, spunand ca merge intr-o directie gresita, avertizand totodata ca, daca va continua pe acest drum, va ajunge in Opozitie pentru multa vreme. "Exista o deosebire fundamentala intre PNL ca partid politic aflat in Opozitie si PNL ca partid aflat la Putere", a spus Stolojan.

El a explicat faptul ca, in Opozitie, PNL a avut un program politic cu obiective foarte clare in timp ce, in prezent, nu are un program care "sa corespunda statutului de partid aflat la putere". Preluand fragmente din discursul lui Basescu, Stolojan a acuzat presa ca-i manipuleaza si-i incurajeaza pe unii liberali sa-si atace partenerii de Alianta dar si pe seful statului. "Forta noastra consta in aceasta Alianta pe care trebuie sa o pastram cu orice pret. Iar acei colegi ai nostri care cred ca incurajeaza PNL facand excese de critica publica la adresa presedintelui sau a partenerilor sunt pe un drum gresit", a declarat Theodor Stolojan.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.