Cel mai recent sondaj realizat de Centrul Pentru Studierea Opiniei si Pietei arata ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, a inregistrat o scadere foarte mare a popularitatii printre cetatenii cu drept vot din Romania. 

Potrivit evz.ro, Antonescu este preferat de 21% dintre romani, cu 7% mai putin decat in urma cu doua luni, inainte de declansarea suspendarii lui Basescu. In plus, fostul presedinte interimar se situeaza cu doar doua puncte mai sus in clasament decat Traian Basescu. Actualul presedinte beneficiaza de sprijinul a 19% dintre romani.

Si premierul are parte de o scadere in sondaje. Daca in mai, atunci cand a preluat functia de prim-ministru, Victor Ponta beneficia de o cota de incredere de 32%, acum situatia s-a schimbat, presedintele PSD fiind preferat de 28% dintre respondenti.

Chiar daca popularitatea lui Dan Diaconescu a avut de suferit dupa esecul privatizarii combinatului Oltchim, liderul PP-DD beneficiaza de sprijinul a 16% dintre romani.

Primele doua pozitii in topul increderii sunt ocupate de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu - 31%, si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu - 28%.

Sursa foto: Evenimentul Zilei

Intentia de vot la alegerile parlamentare

USL este intr-o continua scadere in sondaje, 48% dintre respondenti afirmand ca vor vota pentru social-liberali pe 9 decembrie, cu 2% mai putin decat in august si 6% mai putin decat in mai (momentul in care USL a preluat puterea).

Pe de alta parte, mult mediatizata alianta PDL-PNR-FC-PNTCD nu a sporit aproape deloc sansele democrat-liberalilor de a obtine o majoritate in Parlament. 23% dintre respondenti au afirmat ca vor vota pentru Alianta Romania Dreapta, la fel ca in cazul intentiei de vot pentru PDL.

PP-DD completeaza podiumul intentiei de vot, cu 14%. Restul formatiunilor politice mentionate sunt: UDMR - 5%, PNG - 3%, PRM - 3%, alte partide - 4%.

Sursa foto: Evenimentul Zilei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.