Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca la alegerile parlamentare USL va folosi acelasi sistem de numarare paralela a voturilor pe care l-a utilizat la referendumul din iulie pentru demiterea presedintelui Basescu.

Potrivit MEDIAFAX, intrebat cum vede faptul ca DNA a declansat urmarirea penala pentru 67 de persoane, intre care presedinti de sectii de votare, pentru momentul referendumului de demitere a presedintelui din 29 iulie, Dragnea a raspuns: "Presedintii de sectie nu sunt membri ai vreunui partid, nici macar ai PSD. Eu nu am vorbit cu niciun presedinte de sectie despre absolut nimic. Nu am comunicat cu ei".

Fraude la referendum: 67 de persoane, urmarite penal de DNA

Liderul PSD spune ca grav este ca apare banuiala ca disputele politice se rezolva prin mijloace penale. "Ceea ce mi se pare foarte grav este ca apare banuiala ca disputele politice se rezolva prin mijloace penale, ceea ce este foarte grav intr-o tara democratica (…) Esti un om politic la un anumit nivel in Romania lui Basescu treci prin astea, asta-i viata", a mai afirmat secretarul general al PSD.

Intrebat daca acest sistem de numarare paralela va fi folosit si la alegerile parlamentare din 9 decembrie, liderul social-democrat a raspuns: "Bineinteles ca o sa-l aplicam, pentru ca toate partidele fac numaratoare paralela, transmiterea rezultatelor numaratorii paralele prin sms, prin telefonie voce, prin web, prin porumbei calatori are mai putina importanta. Faptul ca poti sa faci numaratoare paralela este stipulat lege si are dreptul fiecare partid, chiar si cele care nu-l sustin pe Traian Basescu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.