Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca "ideea impartialitatii si a atacului necrutator catre toate directiile politice" din partea Parchetului ICCJ si a DNA este "falsa".

"Parchetul condus de doamna Kovesi si DNA condus de domnul Morar nu au deschis niciodata, ba chiar au inchis, dosare legate de oamenii puternici apropiati de Traian Basescu. Domnul Apostu la Cluj si domnul Gutau la Valcea sunt fenomene marginale. Au fost discutii de presa, au fost dosare deschise care s-au inchis, in frunte cu al domnului Basescu, ultimul in cursul referendumului, deci ideea impartialitatii si a atacului necrutator catre toate directiile politice este falsa. Nu, nimeni din preajma lui Traian Basescu si din nucleul dur al PDL nu a fost deranjat in timpul mandatelor Kovesi - Morar. Poate ca n-au gresit nimic. Dar asta s-o constatam, sa nu mai vorbim prostii, asa, ca sa fim in ton, sa fim de bonton", a declarat, sambata, presedintele PNL, intr-un talk-show al Antena 3.

Antonescu a spus ca ideea de rocada a titularilor functiilor din Parchete trimite la similitudini cu "ce se petrece la Moscova".

"Cu bune, cu rele, indiferent cu cat de bune, ideea de rocada, ideea domnului Traian Basescu de rocada, pentru ca doamna Kovesi, prin lege, nu mai poate fi procuror general, si domnul Morar, prin lege, nu mai poate fi procuror la DNA, ideea de rocada n-are cum sa nu te duca, fie si printr-o similitudine anecdotica cu ce se petrecea si se petrece pe la Moscova... Adica, asta inseamna ca noi trebuie sa inghitim ideea ca in tara asta nu mai exista niciun procuror cinstit si competent care sa fie pus intr-una dintre aceste doua functii. Or, eu un asemenea lucru nu cred. Nu am insa ce sa fac din pozitia mea. Eu peste mana ministrului Justitiei nu-i dau; ministrul Justitiei are toata libertatea...", a mai spus liderul liberal, la acelasi talk-show, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.