Numarul parlamentarilor migratori s-a dublat de la un mandat la altul, din 2000 pana in prezent, iar in acest moment a fost atins un prag "critic", 20% dintre parlamentari fiind predispusi sa isi schimbe partidul alaturi de care au candidat in alegeri, potrivit unui studiu IPP. 

Potrivit MEDIAFAX, Institutul pentru Politici Publice a dat publicitatii vineri un studiu potrivit caruia in mandatul 2008-2012 numarul migrarilor a depasit 120, inregistrandu-se si parlamentari ce au migrat de mai multe ori, iar - din totalul de 471 de alesi - 59 de deputati si 35 de senatori au schimbat cel putin o data grupul parlamentar.

Studiul releva ca numarul parlamentarilor migratori s-a dublat de la un mandat la altul, din 2000 pana in prezent, iar in acest moment s-a ajuns la un procent "critic" de 20% dintre parlamentari care sunt predispusi sa isi schimbe partidul alaturi de care au candidat in alegeri.

Conform studiului, exista deputati care au trecut prin aproape toate grupurile parlamentare, exemplul fiind dat de Tudor Ciuhodaru, care initial a fost inscris in PSD, apoi in PC, apoi in PNL – prin alianta dintre PC si PNL, ulterior fiind membru al UNPR.

In mandatul actual, din cauza migratiei sau a demisiilor, PSD a pierdut cel mai mult (39 deputati, 15 senatori), fiind urmat de PDL (32 deputati, 19 senatori), de PNL (care a pierdut 26 deputati si 16 senatori) si de UDMR (care a pierdut 2 senatori si 2 deputati).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.