Premierul ceh, Jiri Paroubek, va efectua in prima jumatate a anului viitor o vizita in Romania, insotit de o delegatie de oameni de afaceri, se arata intr-un comunicat transmis ieri de guvern.
Aceasta intalnire a fost anuntata de premierul ceh cu ocazia intrevederii pe care a avut-o cu premierul Calin Popescu Tariceanu, la Barcelona. Cei doi premieri au discutat despre imbunatatirea relatiilor economice bilaterale dintre cele doua tari si despre posibilitatea stimularii oamenilor de afaceri cehi pentru a face investitii in Romania. Incurajat de faptul ca Jiri Paroubek s-a aratat increzator in integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu i-a prezentat omologului sau ceh actiunile guvernului roman pentru indeplinirea angajamentelor asumate fata de UE. Premierul se afla la Barcelona cu ocazia aniversarii a 10 ani de la lansarea Parteneriatului euro-mediteranean, eveniment organizat de presedintia britanica a Uniunii Europene.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.