Monica Macovei sustine ca liderii USL trebuie sa prezinte public pozitia Uniunii fata de proiectul de lege care doreste "gratierea coruptilor care s-au infruptat din banii poporului".

"Nu mai este nicio indoiala. Drumul pe care merge USL este sa ii apere pe corupti de inchisoare, iar pe cei care deja sunt la inchisoare sa ii elibereze. Asta arata clar proiectul de lege depus pe 2 octombrie 2012, la Camera Deputatilor, de deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun privind gratierea colectiva a pedepselor de pana la 6 ani inclusiv si amnistia in cazul pedepselor cu privarea de libertate pana la 4 ani inclusiv. Intre exceptii nu se numara si faptele de coruptie, prin urmare coruptii pleaca de la inchisoare sau nu mai intra", a scris Macovei pe blog, potrivit realitatea.net.

"Liderii USL au datoria si responsabilitatea sa clarifice public pozitia Aliantei pe care o conduc fata de acest proiect legislativ. Tacerea acestora nu poate fi interpretata decat ca o aprobare tacita a acestui proiect de lege care doreste gratierea si amnistierea coruptilor care s-au infruptat din banii poporului. Nu este suficienta o declaratie la televizor, ci trebuie sa actioneze pentru retragerea proiectului", a mai adaugat europarlamentarul PDL.

Citeste si: Cea mai controversata lege a anului: Gratierea infractorilor cu pedepse de pana la 6 ani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.