Pina sa se hotarasca sa faca curatenie in PSD, Mircea Geoana organizeaza simpozioane despre cum s-au reformat partidele socialiste din Europa. Primul va fi sub titlul “Reforma partidului laburist din Marea Britanie - un model pentru PSD”.

Presedintele PSD si-a invitat colegii din Biroul Permanent si liderii de filiale la o lectie despre cum se reformeaza un partid politic. Prelegerea va fi sustinuta azi la Palatul Parlamentului de catre Matt Carter, pina de curind secretar general al Partidului Laburist din Marea Britanie. Acesta va prezenta un material despre cum a fost modernizat Partidul Laburist, din care Geoana a preluat deja o idee. Sirul dezbaterilor organizate in ultima perioada de PSD sub numele de "Dialogurile social-democrate" are la baza conceptul laburist de modernizare organizationala.

Modelul promovat de laburisti l-a convins pe Geoana ca singura modalitate de a reveni la putere este aceea ca partidul pe care-l conduce sa-si refaca legaturile cu baza electorala prin intermediul activistilor de la nivel local. De aici a pornit proiectul organizarii unor dezbateri pe diverse teme cu reprezentantii locali ai PSD. O alta idee imprumutata de Geoana de la confratii laburisti este aceea a promovarii de oferte electorale regionale. Deja ideea ca PSD sa vina la urmatoarele alegeri cu oferte de programe de guvernare regionale, ba chiar judetene a fost lansata la dialogul social-democrat organizat la sfirsitul saptaminii trecute la Resita.

Dilemele lui Geoana

Profitind de prezenta lui Carter, presedintele PSD va relansa citeva indemnuri timide la reformarea partidului. Potrivit unora dintre apropiatii sai, Geoana sta inca in cumpana daca sa transmita la aceasta reuniune si un mesaj despre nevoia de epurare a partidului de personajele dubioase. Cei mai multi sint insa sceptici, considerind ca momentul pentru o actiune radicala "cu taieri de capete" a fost pierdut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.