Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, si seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Serban Pop, au venit la sediul Guvernului luni dimineata, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situatia Oltchim.

Potrivit MEDIAFAX, Dan Diaconescu a declarat, sambata, ca va aduce luni trei milioane de euro, "in saci", pentru plata salariilor angajatilor Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si ca a prezentat OPSPI o varianta de finantare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

El a spus ca va scoate luni cele trei milioane de euro din conturile sale deschise la OTP Bank si ii va da salariatilor inainte de eventuala semnare a contractului cu OPSPI, daca Guvernul va gasi o solutie legala in acest sens.

In plus fata de cele 45 de milioane de euro din oferta pentru pachetul majoritar de actiuni al combinatului, exista o posibila finantare de 91 de milioane de dolari, prin Eximbank, a declarat Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.