Presedintele interimar al PDL, Adriean Videanu, a declarat ca "subiectul Oltchim este intretinut de guvernul Ponta din ratiuni strict politice".

"Prin minciuna si incompetenta, guvernul Ponta risca definitiv sa puna economia romaneasca pe butuci. Exemplul elocvent la care asistam de mai bine de trei saptamani il reprezinta cazul Oltchim, caz care este intretinut de guvernul Ponta din ratiuni strict politice, pentru ca USL a scazut sub 50%, are 48%, iar procentele, pentru ca sunt in acelasi bazin electoral, procentele USL se duc la Partidul Popular al domnului Dan Diaconescu. Profitand de acest lucru, Victor Ponta doreste sa intretina public acest circ politico-mediatic, care este pe pielea oamenilor de la Oltchim", a declarat Videanu, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, presedintele interimar al PDL a prezentat, intr-o conferinta de presa, un memorandum despre Oltchim, aprobat in iulie 2009 de guvernul Boc, din care facea parte si Victor Ponta.

"In urma cu catea zile, Victor Ponta a afirmat ca, dincolo de faptul ca in guvernul din care el a facut parte s-a discutat ca ministrul Videanu la acea vreme a venit cu anumite probleme legate de Oltchim, dar ca nu s-a luat nicio decizie cat a fost el (Ponta - n.r.) membru al Guvernului. Vreau sa va prezint proba prin care Victor Ponta este mincinosul national si va prezint memorandumul aprobat pe 15 iulie 2009, nu numai ca a fost participant la acea decizie in sedinta de guvern, dar reprezentantii PSD, prin presedintele AVAS, domnul Ursache, si prin viceprepemierul la acea vreme Dan Nica, au participat atat la elaborarea documentului, cat si la avizarea lui. Putem demonstra ca problemele Oltchim au fost tratate cu maxima seriozitate de guvernul Boc si s-au gasit solutii legate de revitalizarea activitatii la Oltchim inclusiv prin achizitia partii de petrochimie in prima etapa de la Arpechim", a mai adaugat Videanu.

Democratul-liberarul a afirmat ca memorandumul prevedea majorarea capitalului social al oltchim prin conversia in actiuni a creantelor AVAS si acordarea unor garantii ale statului in valoare totala de pana la 339,2 milioane de euro, necesari angajarii de catre Oltchim a unor credite bancare in valoare cumulata de pana la 424 de milioane de euro.

"Domnul Ponta, ca membru al Cabinetului Boc, a votat pentru acest lucru", a concluzionat Videanu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.