Premierul Victor Ponta a participat, joi, la receptia organizata de Ambasada Chinei cu ocazia Zilei Nationale, el rostind un scurt discurs in care a spus ca are in agenda sa mearga anul viitor la Beijing pentru a pune bazele unor proiecte sau pentru a relansa proiectele care au suferit intarzieri.

Potrivit MEDIAFAX, premierul a tinut un scurt discurs in care a spus ca cei 63 de ani care se implinesc de la proclamarea Republici Chineze coincid practic cu 63 de ani de relatii bilaterale dintre China si Romania.

Ponta a subliniat faptul ca relatia politica dintre China si Romania a fost una dintre cele mai bune pe care Romania le-a avut, el aratand ca reprezentantii politici romani au fost intotdeauna prieteni ai poporului chinez.

Ponta a subliniat si faptul ca in ultima perioada multi dintre ministrii cabinetului sau au vizitat China si a precizat ca are in agenda sa mearga si el anul viitor in Beijing pentru a pune bazele unor proiecte sau pentru a relansa proiectele care au suferit intarzieri.

Premierul a adus in discutie si faptul ca anul viitor Muzeul de Istorie din Bucuresti va gazdui soldatii de teracota care vor fi adusi special din China.

Dupa ce a tinut acest scurt discurs si s-a intretinut cu ambasadoarea Chinei si cu oaspetii veniti la receptie, Ponta a plecat, el evitand sa raspunda la intrebarile adresate de jurnalisti pe teme de politica interna.

Intrebat de ce a parasit sedinta CSAT, Ponta a spus ca nu vrea sa faca declaratii politice in incinta ambasadei unde a venit pentru a prezenta in numele Guvernului felicitari si bune ganduri pentru relatia dintre China si Romania.

La receptie au participat, printre altii, fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu, presedintele Camerei Valeriu Zgonea, ministrii Florin Georgescu, Ovidiu Silaghi, Puiu Hasotti, Liviu Pop, primarii Robert Negoita si Cristian Popescu Piedone, presedintele CC Augustin Zegrean, primarul Neculai Ontanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.