Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca respingerea de catre CCR a sesizarii PDL privind revocarea presedintelui Senatului arata ca nimeni nu poate acuza Curtea de o anumita implicare politica. 

"Nu am comentat niciodata deciziile CCR, dar din decizia de astazi nimeni nu mai poate acuza Curtea de o anumita implicare politica, cum a facut USL in timpul si dupa referendum", a precizat Blaga, potrivit MEDIAFAX.

El crede ca prin decizia CCR va fi reglementata situatia raportului dintre Constitutie si Regulamentul Senatului.

"Inainte erau decizii ale CCR ca un presedinte al Senatului nu putea fi revocat decat la cererea grupului parlamentar care l-a propus, cu exceptia cazului in care incalca Regulamentul. Dupa aceasta decizie a CC, in motivare Curtea va reglementa situatia raportului dintre Constitutie si Regulamentul Senatului, in interpretarea ca la inceputul legislaturii este ales un presedinte al Senatului si de cate ori se va schimba majoritatea Senatului se va putea schimba si presedintele Senatului", a explicat Vasile Blaga.

Citeste si: Crin Antonescu ramane presedintele Senatului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.