Purtatorul de cuvant al Curtii Europene de Audit, Aidas Palubinskas, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca experienta profesionala ca auditor nu este o cerinta obligatorie a Tratatului UE, in cadrul institutiei de la Luxemburg fiind mai multi membri care nu detin in CV aceasta calificare sau experienta. 

"Pot sa va spun ca sunt mai multi membri care nu au in CV-urile lor experienta profesionala de auditori in cadrul sistemelor din tarile lor. Articolul 286 din Tratat nu stipuleaza obligativitatea pentru o astfel de calificare profesionala, ci spune ca ar trebui sa o aiba sau sa detina o calificare deosebita in domeniu", a declarat Palubinskas.

El a aratat ca statele membre pot propune pentru functiile de membru al Curtii si persoane care nu au o calificare de auditori, insa au lucrat in domenii conexe si au demonstrat rezultate deosebite in aceasta privinta.

Oficialul Curtii Europeana de Conturi a tinut sa precizeze ca institutia sa nu are niciun rol in numirea unui membru al Curtii, propunerile fiind facute de statele membre ale UE, iar decizia apartine Parlamentului European si Consiliului European.

Citeste si: Leonard Orban, neacceptat la Curtea Europeana de Conturi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.