Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca votul negativ al popularilor europeni la audierea lui Leonard Orban se explica prin faptul ca PPE nu agreeaza de principiu candidaturile guvernamentale.

"Stiam ca PPE este nemultumit pentru ca nu agreeaza de principiu candidaturile guvernamentale. PPE nu are deloc o impresie buna despre acest Guvern de la Bucuresti si atunci s-a suprapus reticenta fata de candidaturi guvernamentale peste impresia defavorabila, negativa, fata de Guvernul Ponta", a declarat Preda, pentru MEDIAFAX.

Europarlamentarul a tinut sa sublinieze ca el nu a fost la vot si nu e la curent cu posibile voturi ale unor eurodeputati PDL impotriva lui Orban.

Prim-vicepresedintele PDL a aratat ca Orban, cu experienta sa, ar fi trebuit sa stie ca nu sunt agreate de principiu candidaturile guvernamentale pentru functii la Curtea Europeana de Audit.

"Ori nu stia acest lucru si e un argument in plus pentru votul de respingere, ori stia si nu le-a spus celor de acasa care l-au sustinut", a spus Preda.

De asemenea, eurodeputatul PDL a subliniat ca Romania nu a pierdut locul sau la Curtea Europeana de Audit, iar Orban nu e singurul care ar putea sa ocupe acest post.

Preda a tinut sa sublinieze ca, in conditiile in care Romania a mai avut probleme si in 2006 cu nominalizarea liberalului Varujan Vosganian pentru un post de comisar european, premierul Ponta ar fi trebuit sa cantareasca mult mai bine candidatura pentru acest post de la Curtea de Audit de la Luxemburg, iar pentru viitoarea nominalizare ar fi bine sa faca o consultare mai larga, inclusiv cu europarlamentarii romani.

"Sa se consulte in general si cu europarlamentarii europeni. De cand e Ponta prim-ministru si de cand e Orban ministru, nu ne-au invitat la niciun fel de discutii pe probleme europene. E o fractura. MAE e in aceeasi situatie. De cand au venit Marga si acum Corlatean, niciunul dintre acesti ministri nu ne-a dat niciun semn, nu au fost discutii cu noi. E o ruptura anormala, dincolo de chestiunea apartenentei politice, este o latura institutionala care trebuie luata in considerare. Mi se pare iresponsabil, e o atitudine care nu face bine. Nu face bine ca prim-ministrul sa se certe cu europarlamentarii prin televizor, cum a facut cu mine si doamna Macovei. Nu e firesc, un asemenea element explica accidente de tipul acestui vot la adresa lui Orban", a concluzionat Preda.

Citeste si:
Cristian Preda: Impresia mea e ca presedintele vrea sa forteze...
Cristian Preda: Impresia mea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.