Curtea Constitutionala a amanat pentru joi decizia in ceea ce priveste revocarea lui Vasile Blaga din functia de sef al Senatului, scrie jurnalul.ro.

Grupul parlamentar al senatorilor PDL a depus saptamana trecuta la CCR o sesizare privind hotararea prin care Vasile Blaga a fost inlocuit de la sefia Senatului.

Inlocuirea lui Blaga fusese contestata in iulie la Curtea Constitutionala, insa la acel moment a fost respinsa ca fiind inadmisibila, in conditiile in care guvernul luase prin ordonanta de urgenta competenta de control a magistratilor constitutionali in privinta hotararilor Parlamentului.

Magistratii au decis totusi astazi ca Parlamentul nu poate alege reprezentantul Romaniei la intalnirile Comisiei Europene, daca premierul si presedintele nu se inteleg. De asemenea, CCR a hotarat ca membrii PDL trebuie inclusi in Consiliul de administratie al TVR, dupa ce au fost exclusi prin hotarare parlamentara in luna iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.