Sedinta CSAT de joi are pe agenda, printre altele, strategia pentru refacerea credibilitatii Romaniei, starea Armatei Romaniei, demersurile intreprinse pentru initierea programului Avion Multirol al Fortelor Aeriene si privatizarea CFR Marfa, potrivit unui comunicat al Presedintiei. 

Astfel, potrivit MEDIAFAX, in sedinta CSAT condusa de presedintele Traian Basescu, care va avea loc incepand cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni, vor fi discutate ca teme strategia pentru refacerea credibilitatii Romaniei, starea Armatei Romaniei, demersurile intreprinse pentru initierea programului Avion Multirol al Fortelor Aeriene, evaluarile privind amenintarile la adresa securitatii nationale.

De asemenea, comunicatul Presedintiei precizeaza ca vor fi ca teme pe ordinea de zi a sedintei CSAT si "procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurentei nr. 21/1996 cu modificarile si completarile ulterioare", precum si "proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa «C.F.R. Marfa» S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru implementarea acesteia".

Vulnerabilitatile de securitate identificate in contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria) reprezinta ultima tema anuntata de comunicatul Presedintiei, care precizeaza insa ca "in cadrul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala".

Premierul Victor Ponta va participa, joi, la reuniunea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), convocata de presedintele Traian Basescu, aceasta fiind prima intalnire dintre premier si presedinte dupa referendumul de demitere a lui Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.