Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a dezvaluit ce a discutat cu Dan Diaconescu atunci cand s-au intalnit in avion.

Potrivit realitatea.net, Pop a declarat ca Diaconescu este ingrijorat de faptul ca Oltchim are o datorie de 12 milioane de euro catre Hidroelectrica.

"Cu Dan Diaconescu am avut o discutie foarte scurta. Ne-am intalnit la imbarcarea in avion. L-am rugat sa finalizeze contractul, dupa care a spus ca are temeri legate de problema curentului electric de acolo, pentru ca Oltchimul are o datorie de 12 milioane de euro, catre Hidroelectrica. Daca nu se repornese curentul electric, combinatul nu are nicio sansa sa isi reia activitatea. Era impresionat de datoria pe care Oltchim o are fata de AVAS si ca, pe undeva, Guvernul ar putea sa le 'execute' in momentul in care el va deveni proprietar. Spunea ca a transmis avocatilor sa negocieze aceste clauze", a declarat ministrul pentru Dialog Social.

De asemenea, Pop a mentionat ca va discuta si cu premierul Victor Ponta despre Oltchim.

"Dupa aceea vom vedea exact ce prevede cu adevarat contractul de negociere cu domnul Diaconescu. Important este ca aceasta negociere sa se finalizeze cat mai repede, dansul sa plateasca banii, activitatea sa se reia si toate lucrurile sa reintre in normal. Orice amanare nu face decat sa creeze tensiune. Eu mi-as dori ca activitatea sa se reia cat mai repede, insa depinde cand se finalizeaza procesul de privatizare", a mai adaugat Pop.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.