Liderul PDL Adriean Videanu i-a cerut premierului Victor Ponta sa prezinte, in 48 de ore, explicatii in legatura cu modul in care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunand ca, in caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativa de subminare a economiei nationale.

El a spus, marti seara, intr-o conferinta de presa, ca de doua saptamani romanii asista "la cel mai penibil show guvernamental transmis senzational in direct de Ponta si Dan Diaconescu".
"Cer cuplului Ponta-Dan Diaconescu sa puna capat acestui circ, care se joaca pe pielea si sperantele oamenilor de la Oltchim", a precizat Videanu, citat de MEDIAFAX.

El i-a cerut lui Victor Ponta sa prezinte public argumentele care au schimbat, prin memorandum, conditiile de privatizare aprobate de FMI in cazul Oltchim si a mentionat ca daca premierul nu va face acest lucru atunci va sesiza, in 48 de ore, Parachetul General pentru tentativa de subminare a economiei nationale.

"Memorandumul pe care domnul P l-a aprobat in Guvern e cel putin suspect. In beneficiul cui ati modificat, domnule Ponta, prin memorandum, procedura de privatizare?", a spus Adriean Videanu.

El l-a criticat pe Ponta pentru ca da vina pe ministrul Chitoiu si a aratat ca memorandumul a fost aprobat de premier si are efecte juridice. Potrivit lui Videanu, Ponta este singurul vinovat pentru esecul privatizarii Oltchim.

"Un memorandum aprobat de prim-ministru da efecte juridice. Domnul Ponta da vina pe subordonati in masura in care a semnat", a mai spus Videanu.

Adriean Videanu se refera la memorandumul finalizat de specialistii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) privind procesul de privatizare a SC Oltchim SA, document in 17 pagini care a fost aprobat de premierul Victor Ponta.

Potrivit acestui memorandum, MECMA a identificat o modalitate de privatizare a SC Oltchim SA care nu este supusa riscurilor de litigiu existente in cazul conversiei in actiuni a creantei AVAS si care, desi atipica, era singura de natura sa ofere potentialilor investitori siguranta juridica si avantajele economice pe care acestia le-ar urmari in mod legitim pentru a lua in considerare efectuarea unor plati substantiale catre statul roman, scrie impactreal.ro.

Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...

Premierul Victor Ponta a declarat la randul sau, marti seara, ca Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie in cazul unor reprezentanti ai PDL in ceea ce priveste afaceri derulate la Oltchim si alte societati de stat, precizand ca acesta ar fi motivul reactiei lui Adriean Videanu, potrivit romanialibera.ro.

"Ceea ce s-a intamplat din 2009 incoace, miliarde de lei pierdute, multime de afaceri, toate lucrurile acestea incercam acum sa le prezentam catre DNA prin corpul de control al ministrului Economiei, prin ANAF si sper ca DNA sa inceapa sa-i cheme pe cei care au fost implicati in aceasta perioada", a declarat Victor Ponta intr-o interventie la Antena 3.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri castigator al actiunilor statului la Oltchim, suma oferita de el pentru actiunile statului la Oltchim fiind cea mai mare, respectiv 203 milioane de lei.
Contractul pentru transferul actiunilor nu a fost inca semnat, iar Diaconescu a plecat luni din tara.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...

Scandalul Oltchim a dus la un razboi al declaratiilor intre liderii PDL si USL, care arunca vina pentru situatia Oltchim de la unii la attii. Intre timp, angajatii Oltchim au anuntat ca de miercuri reiau protestele, dupa ce si-au pierdut speranta ca se mai poate face ceva pentru compania lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.