Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca e posibil ca in viitorul Legislativ sa existe 50 de parlamentari in plus fata de numarul actual, el cerand PDL sa-si asume public acest lucru, intrucat au atacat la CC Legea Ponta-Antonescu a uninominalului pur. 

"E foarte posibil sa fie peste 50 de parlamentari in plus, pentru ca vor fi multe judete in care PDL si PP-DD nu vor castiga niciun colegiu si atunci, prin prevederea legii, vor intra si ei pe langa. Vor fi multe judete, in special in sud, in Oltenia, in sud, in Moldova, unde USL va castiga toate colegiile si atunci pe resturi vor intra PDL si PP-DD", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca in sistemul actual, USL castigand foarte multe colegii cu peste 50%, se vor face resturi pentru PDL si PP-DD.

"Legea, asa cum era in 2008, avantaja pe cel de pe locul trei. Acum pe locul trei va fi marele investitor de la Oltchim, domnul Dan. Nu va fi niciun parlamentar USL in plus, vor fi de la PDL si de la PP-DD", a spus Ponta.

Premierul a criticat PDL pentru faptul ca a atacat la CC Legea initiata de el si de Crin Antonescu prin care numarul parlamentarilor se reducea, acestia fiind alesi prin vot uninominal pur.

"Aceasta lege, adoptata de Parlament, a fost atacata la CC de PDL. Ii cer domnului Blaga si PDL sa-si asume public faptul ca vor intra in Parlament in primul rand mai multi parlamentari, pentru ca nu ne-au lasat sa modificam legea, si in al doilea rand sa-si asume public ca oameni de pe locul doi si trei, inclusiv foarte multi oameni ai domnul Dan Diaconescu, vor ajunge in Parlament, iar cei care isi castiga colegiile vor sta acasa", a spus Ponta.

Curtea Constitutionala a decis, in 27 iunie, ca Legea uninominalului pur este neconstitutionala.

PDL a depus, in 31 mai, la Curtea Constitutionala sesizarea privind legea votului uninominalului initiata de Victor Ponta si Crin Antonescu si care prevede ca vor fi alesi deputati si senatori cei care au castigat colegiul in care au candidat si prin care pragul electoral a fost eliminat.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.