Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, in intelegere cu fostul director al Oltchim Ramnicu Valcea, Constantin Roibu, a fraudat statul cu 500 milioane euro, printr-un imprumut garantat de stat, pentru Oltchim, in 2009.

"Institutiile statului au fost informate de mai mult timp, de la momentul in care, tot prin incalcarea prevederilor legale si a intereselor nationale, ministrul Videanu, in 2009, in sedintele de Guvern, a promovat un imprumut garantat de statul roman de 500 de milioane de euro pentru Oltchim. Atunci, ministrii PSD s-au opus in timpul sedintelor de Guvern. Imediat dupa ce PSD a iesit de la guvernare, domnul Videanu a implinit procedura de fraudare a statului roman, in intelegere, desigur, cu domnul Roibu si cu ceilalti", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX, raspunzand unei intrebari privind avertizarea sa de catre serviciile secrete asupra situatiei de la Oltchim.

Ponta a spus ca, din 2009 pana in prezent, institutiile statului au continuat sa fie informate.

"Intre timp, institutiile statului roman au fost de mai multe ori informate. Nu stiu sa va spun exact ce se intampla si daca pe rolul vreunui Parchet in acest moment se desfasoara sau nu cercetarile de rigoare", a spus Ponta.

El a precizat ca intentia Guvernului sau era, de la plecarea lui Constantin Roibu - prin controlul pe care il fac Ministerul Economiei si ANAF - de a pune la dispozitia Parchetului toate datele pentru tragerea la raspundere penala a celor care au fraudat si au adus Oltchim in aceasta situatie.

"Raspunderea trebuie sa vina si Videanu cu toti ceilalti care au participat la fraudare trebuie sa raspunda, cum probabil vor trebui sa raspunda si in cazul fraudarii Hidroelectica si a celorlalte mari companii romanesti", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.