Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca ia in calcul posibilitatea ca USL sa ofere locuri eligibile la alegerile parlamentare pentru reprezentantii noului partid ecologist ce va rezulta din comasarea PER, MV si MVDA.

"In cadrul USL voi prezenta opinia mea referitoare la colaborarea cu viitorul partid. Iau in calcul (ca USL sa ofere locuri eligibile, n.r.) si o sa gasim impruna formula juridica necesara. Am discutat acest lucru. Este extrem de important sa existe reprezentanti in Parlament care apartin acestei familii politice europene (verzii, n.r.). Din 2000 nu au mai fost in Parlament. Am aceasta intentie, o sa o prezint in PSD, in USL", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX, el fiind prezent la conferinta de presa sustinuta de PER, MV si MVDA in care au anuntat comasarea.

Ponta a evitat sa precizeze si cate colegii eligibile vor fi cedate noii formatiuni politice de catre USL.

Liderul PSD a spus ca isi doreste ca in perioada urmatoare si Parlamentul Romaniei sa reflecte structura PE, respectiv sa aiba un partid social-democrat, unul popular, unul liberal si unul verde.

"Legea electorala e ermetica, e foarte greu sa intre in Parlament alt partid decat cele traditionale. Acum, in 2012 - nu neaparat si in 2016, pana atunci trebuie sa va descurcati singuri - dar acum in 2012 sunt gata sa sprijin ideea prezentei in Parlament ai unur reprezentanti ai acestui tip de miscare politica. Pentru acest prim hop important, reprezentat de 9 decembrie 2012, sunt gata sa va ajut", a spus Ponta.

Surse din USL au precizat, pentru MEDIAFAX, dupa reuniunea USL de la Murghiol, ca presedintele MVDA, Remus Cernea, va candida intr-un colegiu eligibil din Hunedoara, pe care USL il va ceda acestuia.

Potrivit acelorasi surse, ar putea exista si alte colegii eligibile pe care USL le va ceda reprezentantilor noului partid ecologist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.