Desi nu a trecut nici macar o luna de cand a luat fiinta, o serie de documente prezentate de Realitatea TV pun in pericol activitatea politica a Aliantei Romania Dreapta.

Potrivit realitatea.net, in Registrul partidelor din Romania, presedintele PDL este, in continuare, Emil Boc. Din acest motiv, Vasile Blaga poate semna acte in numele PDL doar in baza unei imputerniciri.

Aceasta imputernicire exista, insa nu este datata, astfel valoarea sa juridica fiind pusa sub semnul intrebarii.

In momentul in care PDL, PNTCD si ICCD au semnat acordul pentru constituirea Aliantei Romania Dreapta, imputernicirea oferita de Emil Boc pentru Vasile Blaga nu era nici datata, dar nici autentificata in fata unui notar.

"In conditiile in care Legea partidelor politice, 14/2003, la art. 25 spune ca nicio modificare a unui act constitutiv de partid politic nu este valabila pana se inregistreaza in Registrul partidelor politice, din moment ce, asa cum rezulta din acel document, Emil Boc este inca presedinte inregistrat scriptic al acestui partid, inseamna ca nimeni altcineva nu are calitatea sa semneze acte, mai ales acte care sa angajeze politic PDL. (...) Documentul pe care l-am primit astazi in instanta nu numai ca nu este datat, dar am senzatia si ca semnatura e pusa cu titlul de parafa. Din punct de vedere juridic, acest protocol este nul", a spus, la Realitatea TV, in emisiunea "Realitatea la raport", avocatul Gheorghe Piperea.

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, sustine ca acesta dezvaluire este doar un atact politic la adresa Aliantei Romania Dreapta.

"Mi se pare ca este un atac politic asupra Aliantei Romania Dreapta. (...) Vasile Blaga este presedinte al partidului. Poate sa semneze in baza Congresului si in baza documentelor depuse de PDL la Tribunalul Bucuresti", a declarat Pavelescu.

De asemenea, presedintele Organizatiei de femei a PDL, Cristina Traila, a afirmat ca actele care prezinta noua conducere a partidului au fost depuse pe 12 iulie la Tribunalul Bucuresti.

"Orice inregistrare care se face ca urmare a unei conventii sau congres al unui partid politic urmeaza procedura stabilita de legea partidelor politice. S-a desfasurat conventia din data de 30 iunie, noi in 12 iulie am depus la Tribunalul Bucuresti actele care mentioneaza noua conducere a PDL. Avand in vedere ca a fost vacanta judecatoreasca, aceasta cerere si-a urmat traseul sau si are termen in septembrie. E un lucru firesc, normal. Nu e o chestiune care sa nasca semne de intrebare", a mai adaugat Traila.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Nu este pentru prima data cand statutul Aliantei Romania Dreapta este pus sub semnul intrebarii.

Potrivit MEDIAFAX, ARD ramane, momentan, inregistrata ca alianta electorala pentru alegerile parlamentare, dupa ce instanta suprema a respins, joi, atat cererea Asociatiei Romania Dreapta de anulare a deciziei BEC de inregistrare a aliantei, cat si contestatia reprezentantilor PNTCD Mihai Grigoriu si Radu Rizescu.

Biroul Electoral Central a admis, in 17 septembrie, protocolul de constituire a Aliantei "Romania Dreapta" (ARD), formata din PDL, Forta Civica si PNTCD.

Vasile Blaga (PDL), Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica) si Aurelian Pavelescu (PNTCD) au semnat, in 16 septembrie, protocolul Aliantei partidelor de dreapta, la sediul central al PDL.

Decizia Biroului Electoral Central din 17 septembrie a fost contestata la instanta suprema de catre Asociatia Romania Dreapta, condusa de avocatul Gheorghe Piperea, care a cerut anularea hotararii BEC.

Citeste si:
Românii care ard gunoaie ilegal ar putea fi condamnați la închisoare
Românii care ard gunoaie...

Instanta suprema a judecat, miercuri, cererea Asociatiei Romania Dreapta, iar joi a respins actiunea, decizia fiind irevocabila.

Totodata, instanta suprema a judecat miercuri si cererea taranistilor Mihai Grigoriu si Radu Rizescu de anulare a deciziei BEC din 17 septembrie, pe motiv ca Aurelian Pavelescu, semnatar al protocolului ARD din partea PNTCD, nu este presedinte al formatiunii.

Instanta suprema a respins joi cererea formulata de Mihai Grigoriu si Radu Rizescu, decizia fiind irevocabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.