Dupa ce ministrul de Externe al Germaniei, Guido Westerwelle, a propus un proiect de lege pentru intrarirea securitatii UE si formarea unui Minister European de Externe si a unei posibile armate europene, tarile membre au fost invitate sa ia parte la discutiile pe marginea acestui proiect.

Si Romania, prin Ministerul Afacerilor Externe, a fost invitata, dar nici pana acum guvernul condus de Victor Ponta nu a luat in discutie acest proiect.

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, spune ca desi Romania are angajamente fata de UE si NATO, bugetul ministerului este atat de mic incat statul roman nu isi poate permite sa ia parte la asemenea discutii.

"La nivelul Guvernului nu s-a discutat despre acest proiect. In ce priveste armata, capabilitatile angajate la NATO le avem angajate si la nivelul Uniunii Europene, asa cum procedeaza si alte state europene. Avem un buget atat de limitat, incat facem ulceratii ca nici la NATO nu ne putem asigura angajamentele asa cum ne-am dori", a declarat Dobritoiu, potrivit gandul.info.

Bugetul Ministerului Apararii Nationale:

2008 8,34 mld lei
2009 7,65 mld lei
2010 7,00 mld lei
2011 4,8 mld lei
2012 7,57 mld lei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.