Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea OUG ce restrange atributiile CCR "se aplica, nu se comenteaza".

"Decizia Curtii se aplica, nu se comenteaza. Eu astept sa vad explicati din decizia Curtii si o voi pune in aplicare. Nu se poate comenta o decizie a Curtii. La nivel politic poti sa faci anumite considerente politice. Eu, ca presedinte al Camerei Deputatilor, sunt obligat ca in momentul in care aceasta decizie vine sa o trimit Comisiei juridice pentru a face modificarile de rigoare", a declarat Zgonea, potrivit realitatea.net.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor a vorbit si despre posibilitatea ca CCR sa admita sesizarea PDL privind modul in care a fost noua conducere a celor doua camere din Parlament.

"Spre deosebire de alti colegi de-ai mei, eu nu m-am nascut pe functia de presedinte si nici nu numar 70 egal 180. Daca vointa plenului va fi de a schimba presedintele Camerei Deputatilor cu alt presedinte, eu personal, ca politician, nu am o problema, imi fac la fel de bine datoria de parlamentar cu alta functie. Este o functie trecatoare pentru noi cei care am intrat in politica. Eu sunt obligat sa respect legislatia si constitutia cand sunt in aceasta functie si sa respect si deciziile CC", a mai adaugat Zgonea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.