Senatorul PNL Sorina Placinta nu va mai candida la alegerile din decembrie pentru un nou mandat in Parlamentul Romaniei, un alt fost democrat-liberal, Honorius Prigoana, avand sanse mari de a candida intr-un colegiu din Capitala, potrivit unor surse din PNL.

Sorina Placinta a confirmat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca nu va mai candida pentru un nou mandat de senator, in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr.41 Vrancea. Ea a demisionat in luna iunie din PDL si s-a inscris in Partidul National Liberal.

Surse liberale au declarat pentru MEDIAFAX ca o candidatura a lui Honorius Prigoana, un alt democrat-liberal care s-a inscris recent in PNL, este foarte posibila, decizia urmand a se lua dupa o analiza interna, care vizeaza si colegiul cu sansele cele mai mari pentru acesta de a castiga un mandat de deputat.

"Va candida, cel mai probabil. Trebuie sa vedem in ce colegiu are sansele cele mai mari de castig", au precizat sursele liberale.

Honorius Prigoana este membru al organizatiei PNL Sector 2, el demisionand din PDL la inceputul lunii septembrie si anuntandu-si intrarea in PNL in aceeasi zi.

Prigoana a candidat din partea PDL, la inceputul anului 2010, pentru postul de deputat ramas vacant dupa plecarea lui Bogdan Olteanu la BNR, colegiul din Sectorul 1 fiind castigat, atunci, de liberalul Radu Stroe.

Alti doi fosti democrat-liberali care vor candida din partea PNL la alegerile parlamentare din decembrie sunt senatorii Viorel Badea si Mircea Banias.

Mircea Banias va candida pe acelasi colegiu uninominal 4 din Circumscriptia electorala nr.14 Constanta, iar Viorel Badea isi va pastra, la randul sau, colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr.43, pentru romanii cu domiciliul in afara Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.