PDL va depune, vineri, la Camera Deputatilor, o motiune simpla pe Educatie, a anuntat, marti, prim-vicepresedintele partidului, Cezar Preda. Politicianul a precizat ca BPN al PDL a luat decizia acestei motiuni simple.

"Este prima motiune pe care PDL o depuna la adresa Guvernului Ponta dupa ce democrat-liberalii au intrat in opozitie", a spus Cezar Preda, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca democrat-liberalii ii cer ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, "sa anuleze titlul de doctor a lui Victor Ponta" si a apreciat ca mesajul dat de guvernanti la inceperea anului scolar arata ca "va continua o abrambureala in sistemul de invatamant".

Cezar Preda a mai spus ca "destabilizarea sistemului de invatamant nu s-a oprit", criticand votarea de catre Senat a prevederilor privind bacalaureatul profesional, despre care a spus ca reprezinta "o forma comunista de a da o hartie".

Potrivit lui Cezar Preda, prin motiunea simpla pe invatamant pe care o va depune la Camera Deputatilor, democrat-liberalii doresc "sa traga un semnal de alarma" fata de ce se intampla in acest domeniu.

"Ce se intampla azi in educatie e urmare a unui pact pe educatie semnat de liderii politici. Anul scoar a inceput cu presiune maxima, intr-o saptamana au fost schimbati 1.000 de director de scoli", a precizat Preda, care l-a criticat pe Ponta pentru ca, "fara o analiza temeinica", a vorbit despre desfiintarea clasei zero.

Citeste si: Turcan: Ponta nu are niciun fel de viziune cu privire la invatamantul romanesc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.