Senatul a adoptat, marti, o ordonanta de urgenta care vizeaza reducerea cheltuielilor publice, una dintre masuri fiind reducerea cu 30% a cheltuielilor de protocol si deplasari externe.

De asemenea, potrivit adevarul.ro, ministrii, secretarii de stat si secretarul general al Guvernului pot fi insotiti in deplasarile externe de maxim doua persoane, in tmp ce primarii, viceprimarii, sefii de Consilii Judetene si consilierii locali vor fi acompaniati de o singura persoana.

In ordonanta este mentionata si reducerea cu 30%, in semestrul II al anului 2012, a cheltuielilor de protocol si deplasari externe. Mai mult de atat, nu vor mai putea fi cumparate din fonduri publice tiparituri si alte bunuri pentru actiunile de reprezentare si protocol, precum si pentru zile festive.

O alta masura menita sa reduca cheltuielile publice este interzicerea achizitionarii de servicii juridice de consultanta la autoritatile publice, societatile si companiiile cu capital de stat care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.